alapKep

Gyakran ismételt kérdések

Nagy tapasztalattal rendelkezünk az épületek külső és belső világításának létrehozásában. A kivitelezést komplex módon végezzük, így rálátásunk van az összes munkafolyamatra. Különböző szempontoknak kell megfelelnünk, attól függően, hogy mi lesz az adott épület célja. Értelemszerűen máshogy kell egy középület és egy lakás fénytechnikai elemeit megalkotni. Lakóingatlanok esetében például a hangulatos világítás általában 3 részből tevődik össze: általános világítás, helyi világítás és hangulatvilágítás.

Cégünk rendelkezik az előírásoknak megfelelő felelősségbiztosítással és a szükséges engedélyekkel is.

A szállodák, közintézmények, irodaházak elkerülhetetlen elemei a gyengeáramú rendszerek. A személyes és anyagi biztonság mellett szórakoztatási célokat is szolgálhatnak. Ide soroljuk a behatolást jelző-, kamera- és tűzjelző rendszereket. TV, hangosítás és igény esetén informatikai rendszerek kiépítését is vállaljuk.

Az elmúlt években egyre jobban terjednek a különböző intelligens rendszerek. Ezeket azonban nemcsak lakásokba, hanem bármilyen más épületbe is be lehet szerelni. Okos-irodák építésével akár pénzt is megspórolhat a munkáltató. Megbízható márkák, például a WAGO termékeit felhasználva valósítjuk meg az ilyen projekteket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat villámlokalizációs rendszerének adatai alapján egy zivataros napon akár több tízezer villám is lecsaphat Magyarországon. Közép-Magyarország a leginkább érintett a villámok számát tekintve. Főszabály szerint 10 méternél nagyobb gerincmagasságú épületek esetében mindenképpen gondoskodni kell villámhárító rendszer felszereléséről. A villámhárító rendszernek köszönhetően megmenekülhetünk az esetleges tűztől, anyagi kártól vagy személyi sérülésektől.

Igen, az áram különösen veszélyes lehet, ezért fontosnak tartjuk a felelősségteljes munkavégzést. Minden munkánkra garanciát vállalunk.

Alapvetően igen, de sok szempontból kockázatos lehet, ha csak erre alapozzuk a villámok okozta túlfeszültség elleni védelmet. Előfordulhat, hogy olyan időpontban érkezik a zivatar, amikor éppen alszunk vagy nem vagyunk otthon. Másrészt ezek az elektronikai berendezések nem mindig nélkülözhetők (pl. irodák, intézmények, szállodák esetében).

Szerencsére sokkal több előnye van, mint hátránya, de mindenképpen érdemes ezeket is figyelembe venni. A padlófűtési rendszer néhány centiméterrel megemeli a padló szintjét, ezáltal a belmagasság csökken. Szerencsére már kaphatók ultravékony fűtési megoldások is. Másik hátránya, hogy a fűtés bekapcsolása után nem lesz azonnal meleg, mert először a betont és a járólapot is át kell melegítenie padlófűtésnek.

Ipari üzemek, üzletházak, szállodák, szociális és kommunális létesítmények, lakóházak, műemléképületek és egyéb hasznosítású épületek kivitelezési munkálatait is elvégezzük.